Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

3. Ikuisuuskoodi

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Päällyksen kuva: Tony Fleetwood. Sidottu, kansipaperi.
     Keijuille ei pottuilla.  

Artemis on saanut käsiinsä keijujen huimaa tekniikkaa ja rakentanut sen avulla hämmästyttävän supertietokoneen. Se on niin ihmisille kuin keijuillekin vaarallinen pirunnyrkki, ja Artemis tarjoutuu pitämään vekottimensa hetken aikaa pois markkinoilta, jos vain hinnasta sovitaan. Pian nuori rikollisnero ja henkivartija Butler huomaavat kuitenkin aliarvioineensa kauppakumppanin, hämäräperäisen amerikkalaisen IT-miljardöörin kyvyt pahemman kerran. Vähintään yhtä huolestuttavaa on, ettei huipputekniikan väärinkäyttö jää huomaamatta keijuiltakaan.....
Sivun alareunassa ikuisuuskoodilla oleva teksti:

Viesti Artemis Fowlilta. Salattu. "Hyvä uusi liittolaiseni, jos olet selvittänyt tämän koodin olet riittävän älykäs auttamaan minua tehtävässäni. Olet ehkä kuullut Fowlin suvusta ja saatat kuvitella että tehtäväni on vastoin lakia tai jopa vaarallinen. Voin vakuuttaa että niin ei ole. Pyydän sinulta vain että autat minua pitämään muistoni siellä minne ne kuuluvat. Minun päässäni.

Tietyt tahot yrittävät riistää minulta muistot jotka kuuluvat minulle. Nämä tahot haluavat pyyhkiä aivoistani eräitä tietoja jotka ovat minulle tavattoman tärkeitä ja kallisarvoisia. Keitä nämä tahot ovat, he ovat taikuutta käyttäviä keijuja joita kutsutaan väeksi. Tiedän mitä ajattelet: 'Tämä Artemis Fowl-niminen tyyppi on selvästi järjiltään. Vai keijuja, ei kai hän voi kuvitella että uskoisin tuollaista hölynpölyä', se on aivan ymmärrettävää. Kaksi vuotta sitten olisin itsekin ajatellut samoin.

Mutta kahdessa vuodessa voi tapahtua paljon. Olen nähnyt vihreäihoisten ilmahisten lentävän omilla siivillään. Olen nähnyt kääpiöiden kaivavan suidensa avulla. Olen saanut olla todistamassa menninkäisten parantavia taikavoimia ja koskettanut jalon kentaurin kuvetta. Keijut ovat totta. Sen voin vakuuttaa. Mutta kaikista ihmeellisistä voimistaan huolimatta keijut pelkäävät yhtä asiaa: ihmistä.

Vain meillä on voimaa syöstä heidän maanalainen kulttuurinsa perikatoon. Suuren lukumäärämme turvin voisimme voittaa jopa heidän taikuutensa. Niinpä keijut ovat päättäneet että ihmispoika jolla on heitä koskevia tietoja on heille liian suureksi vaaraksi. Pian he tyhjentävät muistini ja kaikki ihmeelliset tietoni katoavat. Voit estää sen vain yhdellä keinolla. Olen antanut tietolevyt lainsuojattomalle kääpiölle nimeltä Mulch Diggums.

Levylle olen tallentanut kaikki tietoni keijukansasta. Muistintyhjennyksen vuoksi unohdan tietenkin kaiken myös kääpiöstä ja levystä. Diggumsin pitäisi tuoda levy takaisin minulle, mutta tavallisiin en aina voi luottaa. Niinpä pyydän sinua toimittamaan minulle viestin. Viesti on hyvin yksinkertainen. Kuusi pientä sanaa: Artemis Fowlin täytyy löytää Mulch Diggums.

Aina kun näet jonkun liittolaisistani lukevan tätä kirjaa, lausu nuo sanat ääneen. Viesti leviää viruksen lailla ympäri maailmaa ja päätyy lopulta minun korviini. Otan siitä vaarin ja ryhdyn kaikin voimin etsimään salaperäistä Mulch Diggumsia. Kun löydän hänet, levy nostaa muistot taas mieleeni ja olen saanut tietoni takaisin. Tee se minun puolestani ja kun minä hallitsen maailmaa, sinäkin saat palkkiosi. Muista: Artemis Fowlin täytyy löytää Mulch Diggums. Uusi ystäväsi, Artemis Fowl II."

Ikuisuuskoodi Äänikirja

Ikuisuuskoodista on tehty myös äänikirja. Lukijana on Jarmo Heikkinen, tunnettu näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja kertoja ja se on kymmenen cd:tä pitkä.

©2019 Fowl Manor -Suomen suurin ja paras - suntuubi.com